Nedelja 08.04.2018.
08:01
Vestionline

Vestionline sportski vremeplov za 8. april

A. Čukić
Pre 20 godina sa Zvezdom demolirao ljutog rivala na "Marakani": Dejan Stanković

Zvezda deklasirala večitog rivala

8. aprila 1998. godine na „Marakani" je odigran 110. večiti derbi u kojem je Crvena zvezda ubedljivo savladala Partizan sa 4:0. Već u 10. minutu Dejan Stanković je postigao lep pogodak iz slobodnog udarca, a devet minuta kasnije Perica Ognjenović je promešao odbranu crno-belih i duplirao vođstvo. Zvezda je u drugom poluvremenu nastavila s dobrom igrom, pa su Stanković u 53. i Gojković u 76. minutu zapečatili sudbinu večitog rivala.

Partizanu derbi-bod za titulu

8. aprila 1962. godine, pred 55.000 gledalaca na stadionu JNA odigran je 30. derbi "večitih rivala". Za ovu utakmicu je vladalo veliko interesovanje jer je Zvezdi bila  potrebna pobeda da smanji zaostatak od čak pet bodova za Partizanom i trku za titulu učini zanimljivijom. Kad je Malešev u 4. minutu iskoristio grešku Sombolca i doveo crveno-bele u vođstvo, činilo se da će se želje "zvezdaša" ispuniti. Partizan je, međutim, bolju igru krunisao izjednačujućim pogotkom sedam minuta pre kraja. Škrbić je pred svojim golom igrao rukom, a sa "bele tačke" bio je precizan Kovačević – 1:1.

Gol Bajevića u debiju

8. aprila 1970. godine u prijateljskoj utakmici odigranoj na sarajevskom stadionu "Koševo" reprezentacije Jugoslavije i Austrije su remizirale - 1:1. Poveli su gosti golom Redla u 20, a na svom reprezenttaivnom debiju izjednačio je Duško Bajević u 47. minutu. Selektor Rajko Mitić u ovom susretu pružio je šansu i drugim debitantima - Stepanoviću (OFK Beograd), Bajiću (Sarajevo) i Hadžiabdiću (Željezničar). 

2024 © - Vesti online