Petak 06.04.2018.
20:55
Vestionline

Kim Džong-un uputio izvinjenje novinarima iz J.Koreje?

Tanjug/AP
Kim Džong Un

To je danas izjavio južnokorejski ministar kulture, sporta i turizma Do Džong-van, prenosi agencija Jonhap.

Ministar Do smatra da je Kim izvinjenje uputio preko Kim Jong-čola, potpredsednika Centralnog komiteta severnokorejske Radničke partije, koji je trenutno zadužen za južnokorejska pitanja, navodi južnokorejska agencija.

Kim Jong-čol je, naime, u ponedeljak posetio novinare iz Južne Koreje u hotelu u Pjongjangu i zamolio ih za razumevanje jer im je neočekivano zabranjen pristup pozorištu gde je južnokorejska umetnička trupa imala nastup.

- Imam utisak da Kim Džong-un sve radi vrlo pedantno, proveravajući svaki sitnicu, s obzirom na to da je svom čoveku naložio da brzo dođe i zamoli za razumevanje kada se tako nešto desi - rekao je danas južnokorejski ministar.

On se u sredu vratio iz četvorodnevne posete Pjongjangu, gde je predvodio 186-članu južnokorejsku delegaciju muzičara i tekvondista.

Južnokorejci su imali retku priliku da nastupaju u Pjongjangu, kao uvod u istorijski samit zvaničnika dve Koreje koji je planiran za 27. april, ali i kao odgovor na nastup Severnokorejaca u Južnoj Koreji u februaru povodom Zimskih olimpijskih igara, zaključuje Jonhap.

2024 © - Vesti online