Petak 06.04.2018.
20:10 >> 22:19h
Vestionline

Evroliga: Jankunas šokirao Pirej! Poznati parovi četvrtfinala

EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU
Odličan učinak protiv "zelene šume": Nikola Mlutinov

Domaćin je imao +15 posle 10 minuta (25:10), činilo se da gostima nema pomoći, ali... U trećoj četvrtini, četa Šarunasa Jaskevičijusa se vratila u igru. Vildžer je pet i po sekundi pre kraja izjednačio za domaćina - 80:80, a u poslednjem napadu u četvrtoj četvrtini Jankunas nije pogodio uz zvuk sirene.

Parovi četvrtfinala Evrolige

CSKA - Himki

Fenerbahče - Baskonija

Olimpijakos - Žalgiris

Panatinaikos - Real

Igra se na tri dobijene, po principi 2-2-1.

U produžecima, opet drama. Vodili su gosti 84:80, u poslednjem napadu Bobi Braun je pogodio jedno slobodno bacanja, ali se lopta odbila do Vildžera, koji preokreće rezultat u korist domaćina - 85:84. Ipak, Jankunasu ovog puta ruka nije zadrhrala, pogađa posle ofanzivnog skoka, 2,9 sekundi do kraja. Olimpijakos je imao poslednji napad, ali ga nije iskoristio. Spanulis je bio sam kao duh, ali je promašio šut za pobedu.

U pobedničkom timu sjajan je bio Brendon Dejvis sa 18 poena, junak pobede gostiju Jankunas je ubacio 15, a Ulanovas 11. Vasilija Micić postigao je pet poena. Kod domaćina, Vasilis Spanulis je bio najefikasniji sa 16 poena, a srpski centar Nikola Milutinov je imao 15 poena i devet skokova. 

Valensija se oprostila od navijača trijumfom protiv Makabija - 87:84.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
2024 © - Vesti online