Subota 07.04.2018.
07:00
D. N. - Vesti

Nova generacija za ponos

Privatna arhiva
Biće još bolje: Mladi vaterpolisti Partizana na čelu sa trenerom Jovovićem

I dok se prvotimci bore za novu titulu šampiona Srbije, dečaci rođeni 2005. predvođeni odličnim trenerom Dejanom Jovovićem vratili su se sa srebrnim medaljama sa međunarodnog turnira u belgijskog gradu Šarlroa.

Pošto su ubedljivo dobili selekciju Severne Francuske, domaćina FFBN i drugog belgijskog predstavnika VZF, u finalu su izgubili od Voc huda iz Holandije sa 8:5, iako su na poluvremenu vodili sa 5:2. Međutim, prerano razmišljanje da su već stigli do zlata, kao i nekoliko ozbiljnih sudijskih grešaka doveli su do preokreta i slavlja mladih Holanđana.

Do drugog mesta na turniru čiji je organizator Vaterpolo federacija Belgije stigli su: Dragan Marijanović, Filip Petronijević, Nikola Gentić, Filip Krkić i njegov imenjak Spasenović, Stefan Dingarac, Jovan Novakov, Nikola Đelošević, Viktor Sredojević, Matija Janićijević, Vid Janković, Veljko Maletić, Lazar Havran, Đorđe Živković i Nikola Đorđević.

U svakom slučaju nova grupa perspektivnih vaterpolista crno-bele škole sa kojom se Partizan decenijama ponosi. A, oni su pored toga veliki drugari i svi od reda bar vrlo dobri đaci. Šta treba više?

2022 © - Vesti online