Subota 07.04.2018.
08:28
S. Đurić - Vesti

Razapet između Srbije i Amerike

V. Sekulić
Duh Beograda: Režiser Goran Stanković sa Nikolom Rakočevićem

U centru priče je Filip, mladi diplomac ETF-a koji se iz Amerike nakratko vraća u Srbiju rastrzanu nesigurnostima, koliko je njima rastrzan i sam junak. Lik Filipa igra Nikola Rakočević.

- Najveći izazov bilo je prikazati proces suočavanja sa sopstvenim likom bez egocentirčne vizije o sebi kao superheroju. Za svakog od nas je važno da se suočimo sa sobom bez projekcije o tome da li će nas podići na pijedestal porodica ili posao. Serija bi mogla biti potraga za odgovorom na pitanje šta je uspeh i koliko se traži smisao života u besmislenim situacijama - kazao je Rakočević. Njegovu majku u seriji igra Anita Mančić.

V. Sekulić
Ponovo u školi: Nebojša Dugalić, Nikola Rakočević, Anita Mančić i reditelji Goran Stanković i Vladimir Tagić

- Neverovatno mi je to da smo i mi u njihovim godinama postavljali ista pitanja, bili generacija koja se bori normalno da živi. Gledaoci će moći da se prepoznaju u ovim pričama. I ja sam kao i Filip na fakultetu bila u inostranstvu i vratila se u državu u kojoj su bile restrikcije struje. Neke stvari nikako da se promene. Ja lično volim ovakve serije, urbane priče koje prikazuju stvaran život - rekla je Anita Mančić. Njenog supruga, a oca glavnog junaka, glumi Nebojša Dugalić.

Promo
 

- Evo po drugi put glumim oca Nikoli Rakočeviću. Ovo mi je prvi snimajući dan i do sada smo imali dve scene - kazao je Nebojša Dugalić, koji uvežbava dijalog pred set u beogradskoj osnovnoj školi "Pavle Savić".

Snimanje iz prikrajka budno prati gomila mališana, učenika ove škole koji su ujedno i statisti. Svaku pauzu koriste da se okupe oko glumaca, porazgovaraju s njima i s pažnjom prate šta rade njihove starije "kolege" dok čekaju da sami stanu ispred kamera u scenama u kojima su oni glavni akteri.

Promo
 

Dečko koji obećava

Glavni junak je Filip, dečko koji obećava, stipendista prestižnog kalifornijskog univerziteta Berkli. Nakon nekoliko godina provedenih u Americi, on se vraća u Beograd, ali će njegova naizgled kratka poseta trajati duže nego što je planirano.

Filipov povratak okupiće njegove dugogodišnje prijatelje, Ljubu, Anđelu i Aleksandru. Kroz borbu sa životnim izazovima jedne generacije, serija pokušava i da dočara duh današnjeg Beograda, priča o ljudima koji žive u njemu, o onima koji iz njega odlaze, ali i onima koji mu se vraćaju...

Promo
 

Režija serije je poverena Goranu Stankoviću i Vladimiru Tagiću koji ističe da je ova priča umetnički i metaforični prikaz fenomena sa kojima se svi neizbežno suočavamo u nekom trenutku - krizom identiteta, otuđenjem, potrebom za pripadanjem i rastrzanošću između realnosti i snova.

Emitovanje na jesen

"Jutro koje će promeniti sve" snima se na više od 300 lokacija u Beogradu, biće angažovano više od 200 glumaca, a radi se 40 polučasovnih epizoda. Emitovanje je planirano za jesen na RTS-u, a prikazivaće se tri puta nedeljno. Osim Nikole Rakočevića, Anite Mančić i Nebojše Dugalića, igraju i Jovana Stojiljković, Andrija Kuzmanović, Isidora Simijonović, Milan Marić, Miona Marković, Miodrag Dragičević, Milica Stefanović, Marko Janketić, Hana Beštić, Miodrag Krstović, Zinaida Dedakin, Jasmina Avramović i mnogi drugi.


 

2024 © - Vesti online