Četvrtak 05.04.2018.
20:10
Vestionline, Tanjug

Tompson brani ustaški pozdrav: "Za dom spremni" po zakonu

printscreen youtube
Marko Perković Tompson

Krivična prijava protiv Tompsona je podneta pošto je na koncertu u Slunju, 5. oktobra prošle godine, kada je povodom obeležavanja godišnjice vojno-policijske akcije Oluja, pevao pesmu "Bojna Čavoglave" u kojoj se spominje taj ustaški poklič.

Perkoviću se sudi u Karlovcu, Stalnoj službi Slunj, a po policijskom optužnom predlogu zbog kršenja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira odnosno "dela kojim se izvođenjem, reprodukovanjem pesama, muzike i tekstova ili nošenjem ili isticanjem ustaških simbola, tekstova, slika i crteža remete javni red i mir".

Portparolka suda Blaženka Lugar Vladić potvrdila je da Perković nije dolazio na početak glavne rasprave, već su njegovu odbranu primimli putem zamolbenog Prekršajnog suda u Splitu, piše Jutarnji list.

List smatra zanimljivim to što je Tompson za advokata angažovao Davorina Karačića, koji je vrlo blizak hrvatskoj desnici, bio je 10. na listi stranke "Neovisni za Hrvatsku" Zlatka Hasanbegovića i Brune Esih na izborima za Gradsku skupštinu Grada Zagreba, radikalni je član BBB-a, a jednom je već na sudu "odbranio" ustaški poklič "za dom spremni". 

2023 © - Vesti online