Sreda 04.04.2018.
16:37
Vestionline, b92.net

Građani prevareni i besni: Ikea ipak neće doći

pixabay.com
 

Francuska gradonačelnica Karolin Kajo našalila se, i na Fejsbuku i Tviteru napisala da švedska Ikea dolazi u grad i otvara 4.000 radnih mesta.

Ona je na Fejsbuku i Tviteru objavila nove "super-prodavnice" za stanovnike grada Bove, a mnogi su poverovali u ove njene "sjajne vesti". 

Ova vest se rapidno raširila društvenim mrežama, pa su je i lokalni mediji mahom prenosili. Nakon toga se gradonačelnica opet javila sa vestima da je reč o prvoaprilskoj šali. 

To je naljutilo i razbesnelo veliki broj građana Francuske, zbog čega je gradonačelnica odlučila da se izvini, zbog i ne tako "mudre" šale, koju su društvene mreže još više "pojačale". 

Gradonačelnica je istakla da joj je žao što taj smisao za humor ne dele svi, i istakla da će komercijalni razvoj grada na severu, koji ima 54.000 stanovnika, zaista doneti 4.000 radnih mesta u budućnosti. 



Ona je istakla i da je ova poruka na društvenim mrežama imala za cilj da privuče nove, potencijalne investitore, uključujući i Ikeu. 

Međutim, mnogi smatraju da je ovo izvinjenje i objašnjenje kasno stiglo. 

Zamerili su joj mnogi iz opozicionih stranaka, ali je izazvala i bes kod građana koji su ispod objave na Tviteru napisali: "Glasaćmo za vas na sledećim izbrima...Aprililili".
2024 © - Vesti online