Utorak 03.04.2018.
18:00
O. Đ. - Vesti - Foto: O. Đoković

Deco, vi ste naš svetli primer

O. Đoković
Odeljenje iz Kulturnog centra Srbije, učiteljica Blaženka Trivunčić

- Molim vas, zahvalite su đacima srpskih dopunskih odeljenja u Parizu i predgrađima! Naravno, i njihovim roditeljima, kao i nastavnicima koji su im bili pogonsko gorivo. Prikupili smo kutije čokoladnih uskršnjih dečjih radosti. Sve je krenulo prema Beogradu i Institutu za majku i dete, već se angažovalo vredno osoblje "Vesti" i ovih dana treba da se obavi vaskršnja isporuka.
Iako penzioner, a i sam rovitog zdravlja, marljivi Miki u svojim tradicionalnim akcijama humanosti ne posustaje. Ovaj put je kao desnu ruku uposlio Miću Aleksića, počasnog predsednika Saveza Srba Francuske i dijasporskog poslanika u Evropskom parlamentu u Briselu, koji je preuzeo ulogu vozača, pa svojim kolima obišao škole i prikupio poruke-crteže i slatkiše obojene dečjom ljubavlju. Prikupljena pošiljka krenula je Fudeksovim autobusima i vozačima, koji su je bez ikakve naknade, svojom dobrotom, prevezli do Beograda.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Da se mališani nisu angažovali, bila bi mrka kapa. Iako sam upućivao pozive, o tome pisale "Vesti", molio koga sam god sretao, nijedno Udruženje, nijedan KUD, nijedna Zajednica, niko nije ništa doneo. Mnogo sam razočaran, ali, zato sada i stotinu puta ponavljam: "Deco, hvala, dokazali ste da ste vi naša savest i da treba od vas da učimo! - Mikijeva je poruka.

Čas humanosti

Nastavnici Blaženka Trivunčić, Ljiljana Simić, Nenad Milosavljević i nova učiteljica Jelena Mihajlović uspeli su da na času humanosti angažuju školska odeljenja u Pariz 10, 16. i 20, u Kulturnom centru Srbije, u predgrađima Pariza: Ivri sir Sen, Isi le Mulino, Roni su Boa, Levaloa Pere, Pjerfit, Montroj, Bondi, Obervilije, San Mor de Fose, Eponu i Sansu.



 

2024 © - Vesti online