Ponedeljak 02.04.2018.
22:56
Vestionline

Crvena zvezda četvrti put u finalu ABA lige

M. Todorović - Vesti
Tejlor Ročesti je vodio crveno-bele do finala

Shvatili su najvijači crveno-belih važnost utakmice, pa su do poslednjeg mesta ispunili dvoranu "Aleksandar Nikolić". U prilog im je išlo i to što je ulaz bio besplatan. Nošeni podrškom sa tribina crveno-beli su krenuli sigurno, ali su im gosti stalno disali za vratom. U jednom momentu su uspeli da povedu 15:14.

Ipak, To je bilo jedino vođstvo Barana. Od tada su domaći kontrolisali igru, a na kraju druge četvrtine su imali i 15 poena prednosti (52:37). Kao da je pauza u poluvremenu došla u pravo vreme igračima Mornara koji su se konsolidovali i u drugom poluvremenu zaigrali mnogo bolje.

Razigrali su se Nidam, Vujošević i Vranješ, te je Mornar za šest i po minuta napravio seriju 19:6 i prišao na 58:56. Gosti su tada imali i napad kojim su mogli u potpunosti da preokrenu rezultat. Ipak, u tim momentima je zablistao Janković koji je oteo loptu Baranima, a u sledećem napadu je lupio "bananu" Vujoševiću. Doduše, na drugoj strani nije iskoristio oba slobodna bacanja, ali su ti potezi trgnuli crveno-bele.

Do kraja trećeg perioda je Zvezda napravila seriju 10:0 i povela 68:56. To je u potpunosti slomilo goste koji su u poslednjem periodu bili gotovo bezopasni, pa tako ove godine nećemo gledati dva crnogorska kluba u borbi za titulu.

Sa 19 poena je Ognjen Dobrić bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi, a pratili su ga Tejlor Ročesti sa 18, Alen Omić sa 11 i  Matijas Lesor sa deset. Kod Barana je Vranješ bio najbolji sa 21 poenom, Nidam je postigao 11, a Mićović devet. 

Finalna serija počinje već 9. aprila kada će Crvena zvezda biti domaćin, dok se drugi meč igra dan kasnije. Potom se ekipe sele u Podgoricu gde će se 12. aprila odigrati treća utakmica, a eventualna četvrta je na programu 13. aprila. Ukoliko bude potrebe, o šampionu će da odluči majstorica koja bi se igrala u Beogradu u nedelju 15. aprila.

2024 © - Vesti online