Četvrtak 22.07.2010.
11:45
Vestionline

"Grb Mančestera je simbol nečastivog"

"Ne možete da nosite dres u kojem je glavni znak đavo, odnosno Satana. On je naš neprijatelj i niko ne bi trebalo da nosi taj dres. čak, odbite dres i ako vam ga neko pokloni", poručio je vođa Nuh Gadom iz Malezije.

"Dres Mančester junajteda je kao da promovišete đavola. On je naš neprijatelj i nijedan musliman ne bi trebalo da ga nosi", dodao je Harusani Zakarija.

Ovakvi apeli verskih vođa mogli bi ozbiljno da ugroze prodaju dresova Mančester junajteda u svetu, jer "crveni đavoli" imaju veliki broj pristalica upravo u muslimanskim zemljama Azije. 

Islam je najveća i službena veroispovest među Malezijcima. Prema dostupnim podacima, Islam praktikuje oko 60,4 posto državljana ove ostrvske države.

Inače, Mančester junajted najvredniji je sportski brend na svetu, prema istraživanju magazina Forbs. Prema informacijama Forbsa, trenutna vrednost Mančester junajteda procenjena je na milijardu i 840 miliona dolara.

Krst je takođe problem

 

Malezijske verske vođe stavile su između ostalih i dres Srbije na "zabranjenu listu", a problem je naravno krst na grudima. Za FSS ovo sigurno neće biti problem jer broj muslimana koji nose dres Srbije može da se nabroji na prste jedne šake. Od zabranjenih nacionalnih dresova, uz "orlove", na listi su Brazil, Portugal i Norveška.

 
2024 © - Vesti online