Ponedeljak 02.04.2018.
21:31
Vestionline, Tanjug

Haradinaj: Ne dozvoljavam Erdoganu da se meša

EPA//Valdrin Xhemaj
Ramuš Haradinaj u "medijskom ratu" sa Turskom

Turskom predsedniku, koji ga je kritikovao zbog smene ministra unutrašnjih poslova i šefa tajne službe, te ga optužio da "brani one koji su pokušali puč u Turskoj", Haradinaj je poručio da "Albanci nemaju običaj da se mešaju u tuđe poslove", javlja RTK1. 

- Nikada se nisam mešao u unutrašnje poslove Turske. Za rešavanje poslova u našoj kući nikoga nismo pitali, to radimo kad mi želimo. Neka to bude svima jasno - rekao je Haradinaj, a prenosi program kosovske radiotelevizije na srpskom jeziku.

Proterivanje šestorice turskih državljana, pripadnika pokreta FATO, kojim rukovodi verski vođa Fetulah Gulen, izazvalo je "zemljotres" u odnosima Ankare i Prištine, konstatovao je ranije prištinski portal GazetaExpreš.

Erdogan je u ponedeljak, po drugi put, zapretio Haradinaju, a javno pohvalio predsednika privremenih kosovskih institucija, Hašima Tačija, za pomoć u hapšenju i deportaciji šestorice turskih državljana, pripadnika pokreta FATO, kojim rukovodi verski vođa Fetulah Gulen. 

Prethodno je, zbog smene kosovskog ministra policije Flaga Sefaja i šefa tajne službe Dritona Gašija, žestoko kritikovao Haradinaja, za koga je rekao da mu je karijera završena i pozvao građane da protestuju protiv njega.

2024 © - Vesti online