Ponedeljak 02.04.2018.
11:57
Vestionline, Tanjug

Reakcija ovog Hrvata na kupovinu F-16 oduševiće i mnoge Srbe

- Želim da ova vlada zagrabi u isti bunar u kojem je našla 500.000.000 dolara za kupovinu borbenih aviona i napuni fond za retke lekove sa barem 10 odsto tog iznosa - poručuje Saša Pavlić, koji je, kako kaže, frustriran činjenicom da država ima za avione, a da je u fondu za retke bolesti tek 20.000 kuna.

Odlučio je, kaže, da napravi krst koji nosi u Zagreb "dragim vođama ovog naroda".

- Nosim ga za svu onu decu i roditelje koji slušaju da nema novaca za lečenje, a 3.000.000.000 kuna za avione ima - kaže Saša.

Putem ga dočekuju ljudi, daju mu hranu i smeštaj, neki čak i novac.

Saši je želja i poruka "da se više nikada ne dogodi da neko dete u Hrvatskoj nema lek za svoju bolest", prenose hrvatski medii.

Portal Indeks podseća da je vlada nakon višestrukih protesta roditelja dece koja pate od teških bolesti i potrebni su im skupi lelovi, otvorila račun na kojem je dosad donacijama građana i firmi prikupljeno vrlo malo novca.

Značajnije donacije uplatile su Splitsko-dalmatinska županija i grad Omiš, dok vlada na taj račun nije uplatila niti jednu kunu.

Uoči i tokom puta, Saša tvituje iznoseći svoje stavove i obaveštavajući o tome gde se trenutno nalazi.

- Ako nema za dečji život, onda nam država ne treba - razlaz - jedan je od njegovih tvitova koji treba da pređe deonicu od 180 kilometara.

Inače, Saša je poreklom iz Delniče, a živi u Rijeci.

2024 © - Vesti online