Nedelja 01.04.2018.
14:13
Vestionline, Tanjug

Jeremić: Vučić nudi razmenu teritorija, daje i jug Srbije!

Tanjug
Greške pravljene decenijama: Vuk Jeremić

Kako je rekao na sednici Glavnog odbora stranke, međunarodna zajednica to nije prihvatila, ali nije ponudila ništa drugo "osim da se potpiše sporazum kojim bi se Kosovo uvelo u UN".

Jeremić je odbacio kritike da su ključne greške napravljene pre 10 godina, već da su greške činjene decenijama, a da je najveća napravljena 1998. i 1999. godine, kada je zbog "tadašnje politike sadašnje vlasti" usledilo bombardovanje i povlačenje države sa KiM.

Dodao je da je Beograd ispunio sve iz Briselskog sporazuma, a za uzvrat nije dobio ništa, "samo obećanje za jednu dosta mršavu acocijaciju, Zajednicu srpskih opština, a čak ni ona nije sprovedena".

- Nakon poraza vladine briselske diplomatije, dolazimo u situaciju da se preda jedno - stolica Kosova u UN. I sada je to stavljeno na sto Srbiji kroz sporazum o sveobuhvatnoj normalizaciji Beogada i Prištine - rekao je Jeremić.

On tvrdi da se u Srbiji dešava "srastanje države i organizovanog kriminala", a da je prožimanje počelo na severu Kosova i Metohije, "gde je ukinuta država, koju je zamenilo organizovani kriminal".

- Kriminalci koji su zamenili državu na severu Kosova, počeli su da funkcionišu i u drugim delovima Srbije - smatra Jeremić.

2024 © - Vesti online