Nedelja 01.04.2018.
05:12
Vestionline

Britanci znaju ko će da bude novi Đokovićev trener?

EPA-EFE/ERIK S. LESSER
Kriza drma Novaka Đokovića, da li bi Lendl mogao da izvuče našeg asa iz letargije

Britanski "Telegraf" piše da bi brigu o Novaku Đokoviću mogao da preuzme nekadašnji trener Endija Mareja, nekada prvi reket sveta, Ivan Lendl. Amerikanac češkog porekla dovodio se u vezu sa Nemcem Aleksandrom Zverevim, ali do saradnje nije došlo. Lendl je najzaslužniji za uspehe Endija Mareja koga je trenirao u dva navrata.

Navodno, do kontakta Lendla i Novak došlo je i pre nego što je naš as angažovao Andrea Aagasija pre početka Rolan Garosa 2017. godine. Saradnja sa Agasijem Novaku ništa dobro nije donela. Srbin igra katastofalno. Na Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju nekada najbolji teniser sveta ispao je već na startu turnira od Japanca Danijela i Francuza Pera. Agasi je bio sa Novakom samo na Grend slem turnirima. 

Posle berićetni tri godine sa Borisom Bekerom, Novak luta sa trenerima. Posle razlaza sa Nemcem, krajem 2016. godine Novak je odlučio da Marijan Vajda opet bude glavni trener, ali je posle kraha u prvoj polovini 2017. godine, nekada prvi reket sveta odlučio da otpusti ceo stručni štab i angažuje Andrea Agasija, ali... Rezultati su izostali. Sa Novakom je kratko radio i Hrvat Mario Ančić na prošlogodišnjem Vimbldonu.

2024 © - Vesti online