Subota 31.03.2018.
14:26 >> 18:16h
Vestionline, Srna

Obračun klanova u Podogorici: Ubijen brat "škaljaraca" i slučajni prolaznik

EPA/Boris Pejovic
Crnogorska policija i dalje traga za napadačem

Crnogorski mediji navode da se pucnjava dogodila u kafiću "Forum" i da su ranjene dve mlađe osobe čiji su inicijali R. J. i M. Š.

Obe osobe transportovane su u Klinički centar, odakle je saopšteno da ranjeni imaju prostrelne rane grudi i da su životno ugroženi.

Kako pišu crnogorske "Vijesti", Radivoje je preminuo od zadobijenih povreda, a zatim i Šaković, posle kratke borbe za život.

Prema rečima očevidaca, svađa između dva muškarca počela je u obližnjem lokalu u strogom centru grada, kao i da je osoba koja je pucala na njih imala na glavi kačket.

Na snimcima koji su objavljeni sa lica mesta vidi se čaura i dva metka.

Osoba koja je pucala imala je na glavi kačket i nalazi se u bekstvu.

Slučajna žrtva obračuna klanova

Veruje se da je meta atentatora bio Miloš Šaković, brat od strica Milića Minje Šakovića, koji se povezuje sa škaljarskim klanom, a da je R.J. koji je sedeo za susednim stolom, slučajna žrtva.

Veruje se da je ovo nastavak obračuna škaljarskog i kavačkog klana. Nepuna dva dana pre ove egzekucije, u eksploziji u Podgorici stradao je Dražen Čađenović, koji se dovodio u vezu sa barskom kriminalnom grupom, bliskom škaljarcima.

Inače, R. J. nije prva slučajna žrtva u obračunu klanova. Na isti način je ubijen i Dragan Zečević, penzionisani ginekolog iz Niša, koji se početkom decembra 2016. slučajno zatekao u kafiću u Bečićima u isto vreme kao i Đorđe Boreta, prava meta.

2024 © - Vesti online