Subota 31.03.2018.
13:26
Vestionline, Tanjug

"Da se saglasimo sa nezavisnim Kosovom, ali da ga formalno ne priznamo?"

Tanjug
Da Srbi nešto nisu ispunili opet bi za sve bili krivi: Aleksandar Vučić

- Da vidimo šta je to što možemo da izvučemo za srpsku zajednicu i da vidimo šta možemo da obezbedimo za budućnost Srbije u EU - dodao je Vučić sumirajući ono što je danas čuo od predstavnika Nacionalnog konventa o EU na debati u okviru unutrašnjeg dijaloga, u Palati Srbija. 

Predsednik je nakon prvog panela, na kojem se razgovaralo o rešenju pitanja KiM, rekao da, na primer, nije reč o rešenju i zaštiti crkava i manastira, već je reč o državno pravnom statusu, a da se sva druga pitanja posle lakše mogu rešiti. 

Priština u okviru dijaloga nije htela uopšte da razgovara o imovini, ni srpskoj, ni države Srbije. 
Kako je rekao, o tome nisu hteli nikada da razgovaraju, a iz EU kažu da o tome može da se razgovara samo ako se obe strane slože....

- I tako to ide - konstatovao je.

On je ukazao da, na primer, sada hoće da razgovaraju o enegetici i to zbog interesa jedne velike evropske sile, Nemačke, i to će pokušati iz Prištine da nametnu kao pitanje, a da pitanje ZSO i dalje ne bude rešeno i da se ta zajednica ne formira.  

Prema njegovim rečima, da Srbi nisu ispunili nešto iz sporazuma - imali bi sukobe, barikade i opet bi za sve Srbi bili krivi. 

2024 © - Vesti online