Petak 30.03.2018.
17:26
Vestionline

Čitajte na Vesti Digital: Meko srce - prazan džep

Vesti
 

Ukoliko zatražite, pokazaće vam medicinsku dokumentaciju malog bolesnika, najčešće bez pečata i bez konkretne dijagnoze. Sa suzama u očima moliće da spasite nečiji život, i gotovo uvek, naći će se neko ko će na njihovu priču nasesti. Usamljeni penzioneri najlakša su meta za ovakve prevarante.

Slučaj gladnog studenta medicine Milana Jevđića, za koga se ispostavilo da baš i nije tako gladan, podigao je Srbiju na noge. Društvene mreže su se usijale od komentara ogorčenih i povređenih ljudi, svih onih koji su bili spremni da pomognu ovom mladom čoveku, posle njegove ispovesti pred TV kamerama.
 
Kako to obično biva, kada u Srbiji nekome gori pod nogama, bilo zbog gladi, bolesti, ili bilo kojih drugih problema, dijaspora prva pritrči u pomoć. Tako je i bilo u slučaju Jevđića, koji je godinama bio štićenik Dobrice Pavlovića iz Švedske i Vesne Popov iz Austrije. Da li će slučaj lažnog siromašnog studenta i mnogih drugih prevaranata ugušiti dobrotu i veliko srce Dobrice, Vesne i svih onih koji bezrezervno dele ono što su stekli vrednim radom daleko od svoje domovine? 

- Ne može mene jedan prevarant naterati da prestanem da pomažem. Pa i među sto prevaranata ima bar jedan dobar čovek. Kako da se ogrešim o tog jednog, makar se prevario i sa ovih 99 - napisao je jedan Slaven na Fejsbuku.

Iako je slučajeva u kojima humanost biva nasamarena tuđim lažima i pohlepom sve više, ne smemo dozvoliti da nas pokoleba u želji da učinimo dobro delo za čoveka u nevolji. Dok god živimo u zemlji u kojoj se deca leče SMS porukama, a broj korisnika narodnih kuhinja je u porastu, ne smemo dozvoliti da lažni prosjaci i siromasi unište jedinu šansu za život onima kojima je ona najpotrebnija. 

Ovo je jedna od centralnih tema našeg vikend izdanja, u kojem možete da pročitate i:

- kad se nema para ni da se sahrani majka: DOŠLO VREME DA JE I SMRT LUKSUZ

- Kosovo, priča bez kraja: BEOGRAD I PRIŠTINA RATUJU NA TVITERU

- verski analitičar Draško Đenović za "Vesti": VLAST NE BIRA PATRIJARHA

- uzbudljiv životopis doktora iz Alepa: STIGAO U FRANKFURT BEŽEĆI OD BOMBI

- šta je to sa prvim prolećnim mesecom: SRBIJU MART ZAVIO U CRNO

Ove i mnoge druge zanimljive teme možete naći u našem vikend izdanju koje će se u subotu ujutro pojaviti širom Evrope, Australije i Kanade.

A, možete da ih čitate već večeras na Vesti Digital!

Samo preuzmite aplikaciju:

za apple: https://appsto.re/de/XSioib.i

za android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.publiss.client.p999R6wI!

Vesti Digital - vaše novine na ekranu!

2024 © - Vesti online