Petak 30.03.2018.
17:49
Vestionline, Tanjug

"Kina želi još jače veze sa Srbijom"

EPA/ALEKSANDAR PLAVEVSKI
Kina i Srbija nastavljaju dobru saradnju (Foto: Ilustracija)

Li je prisustvovao probijanju leve cevi tunela Brančić na Koriodru 11 kod Ljiga i naglasio da je Si poručio da su Srbija i Kina čelični prijatelji, kao i da se dve zemlje dosledno i čvrsto međusobno podržavaju po pitanjima od suštinskih interesa.

- Naše neuništivo prijateljstvo je utemlljeno na saradnji i razvoju, mi se pomažemo i zajedno borimo. Naše prijateljstvo je sve jače i karakteriše ga čvrsto uzajamno poverenje i zato pridajemo veliku pažnju razvoju odnos dve zemlje. Spreman sam zajedno sa vama predsedniče Vučiću da još pojačavamo stratešku povezanost naše dve zemlje, kako politički tako i okviru infrastrukturnog projekta "Jedan pojas" - poručio je Si.

Predsednik Kine je poželeo Srbiji prosperitet i Vučiću dobro zdravlje i puno uspeha, preneo je ambasador, koji je rekao da Srbija i Kina mogu uspešno da sarađuju u poljoprivredi, a posebno na proizvodnji lekovitog bilja.

Najavio je da će kineska delegacija tim povodom posetiti uskoro Srbiju i da bi trebalo poraditi na tom sporazumu.

Kako kaže, Srbija bi mogla da izvozi milione tona lekovitog bilja u Kinu, ali i kukuruz i pšenicu.

Li je čestitao Srbiji na probijanju tunela Brančić i istakao da je to veliki događaj u procesu izgradnje Koridora 11 u našoj zemlji.

2024 © - Vesti online