Četvrtak 29.03.2018.
14:36
Vestionline, Tanjug

"Hodžaj laže da je Đurić ulazio na Kosovo dan pre hapšenja"

EPA//Valdrin Xhemaj
Nezakonito ušao na Kosovo

"Đurić je, zapravo, na Kosovo ušao dan ranije, prema poslednjim informacijama koje sam primio, a u međuvremeu je pokušavao da dobije dozvolu za posetu Kosovu. U trenutku kada je njegova kancelarija podnela zahtev, on je već bio na Kosovu", rekao je Hodžaj televiziji Kljan Kosova, prenosi danas RTK.

Hodžaj je naveo i da policijska akcija nije bila protiv srpske zajednice, već protiv pojedinca koji je, kako tvrdi, "nezakonito ušao na Kosovo" pri čemu mu je, kaže, "namera bila da isprovocira unutrašnju situaciju na Kosovu".

Prema Hodžajevim rečima, u sporazumu potpisanom u Briselu jasno je navedeno kako i kada se podnose zahtevi za dozvolu za posetu, a tu je, tvrdi Hodžaj, "Đurić prekršio pravila", preneto je u današnjem UNMIK-ovom pregledu štampe.

Kancelarija za KiM: Hodžaj laže

Zamenik direktorka Kancelarije za KiM Dušan Kozarev negirao je tvrdnje iz Prištine da je Marko Đurić ušao na Kosovo dan pre privođenja.

"Tvrdnja da su Đurić i Selaković na Kosovo i Metohiju ušli dan ranije je laž Envera Hodžaja koji svakim danom novim i novim lažima želi da prikrije i izbegne odgovornost separatista u Prištini za akt terorizma prema golorukim Srbima u Kosovskoj Mitrovici“, naveo je Kozarev u saopštenju.

2024 © - Vesti online