Četvrtak 29.03.2018.
11:57 >> 12:23h
Vestionline

Šok iz Minhena: Bajern otpustio Đorđevića

EPA/ANTONIO BAT
Odlazak iz Minhena: Aleksandar Đorđević

Sajt Basketballsphere piše da minhenski klub otpustio našeg stručnjaka. Bajern je prošle nedelje ispao u polufinalu Evrokupa. Bolji od Bavaraca bili su košarkaši Darušafake. Ipak, Bavarci kroz šampionat Nemačke mogu da se izbore za Evroligu gde su trenutno lideri sa skorom 23-2.

Na meču nemačkog šampionata sa Oldenburgom ekipu će da vodi dosadašnji pomoćnik Emir Mutapčić, a naslednik će se znati narednih dana. Spekuliše se da bi nekadašnji trofejni trener Crbvene zvezde Dejan Radonjić mogao na kormilo Bavaraca.

- Odlučili smo da našem timu damo novi impuls i novog lidera. Odluka je bila teška, a doneli smo je isključivo na osnovu ciljeva našeg ambicioznog projekta. Hvala Đorđeviću za povećenost i rezultate koje je postigao do ovog trenutka - izjavio je izvršni direktor Bajerna, Marko Pešić.

Đorđević je u avgustu 2016. potpisao dvogodišnji ugovor sa Bavarcima, a prethodno je radio u Olimpiji iz Milana, Benetonu i Panatinaikosu. Legendarni as je od 2013. godine na kormilu Srbije, a sa "orlovima" je osvojio srebrne medeljae na Olimpijskim igrama, Svetskom i Evropskom prvenstvu.

U ekipi iz Minhena igraju trojica Srba: Vladimir Lučić, Stefan Jović i Milan Mačvan, koji je na oporavku posle teške povrede ligamenata kolena krajem 2017. godine.

2024 © - Vesti online