Sreda 28.03.2018.
22:50
Vestionline

Prerano sazreo: Velika tragedija uticala na dalji život Alimpijevića

M. Todorović
Sećanje na Nemanju i Nenada mora da živi: Dušan Alimpijević

Tim povodom je trener Crveno-belih Dušan Alimpijević dao intervju za sajt Evrolige, ali tema nije bio meč sa Madriđanima, već tragedija koja je mnogo uticala na dalji život Alimpijevića. Pre osam godina je 24. godišnji trener bio pomoćnik glavnom treneru u KK Novi Sad Nemanji Daniloviću.

Tog 7. marta 2010. godine Novosađani su se vraćali sa meča protiv Napretka kada se desila teška saobraćajna nesreća u kojoj su poginuli Danilović i 19-godišnji košarkaš Nenad Grozdanić. Alimpijević je teško povređen, pa je u bolnici ostao više od mesec dana.

- Život te prodrma i počneš da gledaš drugačije na svet, sazreo sam prebrzo, to je bio pravi emocionalni šok. Izgubio sam dva prijatelja - rekao je Alimpijević i dodao:

- U ovoj priči nismo bitni mi koji smo preživeli, jedino su važne dve porodice, Nemanjina i Nenadova. Najviše su patili, naša tuga ne može da se poredi sa njihovom.

Povratak u normalan život nije bio lak.

- Košarka i porodica su mi pomogli da ostanem na pravom putu. Teško je ponovo otvarati te rane, ali sa druge strane, sećanje na dvojicu divnih ljudi mora da živi - istakao je Alimpijević.
 

2023 © - Vesti online