Četvrtak 29.03.2018.
06:00
Z. M. - Vesti

Igrom i pesmom kroz otadžbinu

Z. Mirković
Lepota i mladost: Igre iz Pčinje

Kroz kulturni deo programa prikazan je deo rada sekcija društva. Pozdravljajući prisutne predsednik KSZS Nenad Šulejić izvinio se svima onima koji nisu imali mesta za sedenje jer je posećenost bila preko očekivanja.

Program, koji je vodila Jasmina Maksimović, su otvorili Nikola i Slađana Curović, sin i majka, odsviravši pesmu "Tamo daleko" i "Igrale se delije". Nikola na trubi, a Slađana na violini i tom prilikom su izazvali emocije prisutnih. Najmlađi uzrast dečje folklorne sekcije Pingvini izveli su splet Igara iz Srbije.

Vesti
Majka i sin: Slađana i Nikola Curović

Jedini gosti proslave, austrijska narodna grupa D Forberger iz obližnjeg mesta Eugendorf izvela je dve svoje tradicionalne igre.

Omladinski folklorni ansambl izveo je tri koreografije "Vladičin Han", "Pčinj" i premijerno koreografiju "Bosilegradsko Krajište", a seniorska grupa Veseljaci predstavili su se igrom "Leskovac".

Grupa pevača izvela je " Oj ružice, rumena", dok su momci omladinskog uzrasta prisutnima predstavili navijačku zastavu kluba pod imenom Lavovi.

Z. Mirković
Članovi KSZS sa Martinom Berthold i Svetlanom Stanković

Gosti

Lepoj zabavi prisustvovali su generalni konzul Srbije u Salcburgu Svetlana Stanković, članica pokrajinske vlade Salcburga Martina Berthold, poslanica Zelenih u pokrajinskoj skupštini Barbara Sibert, odbornici Socijaldemokratske partije (SPO) u gradskoj skupštini Hanelore Šmit i Bruno Kancler, kao i ispred gradske Sekcije za kulturu Ervin Eder.
Zanimljivo je da su proslavi prisustvovali u velikom broju i naši zemljaci koji žive u obližnjem nemačkom gradu Burghauzen.

2019 © - Vesti online