Sreda 28.03.2018.
19:49
Z. Mirković - Vesti

Glumili sa publikom

Vesti
Novi članovi: Katarina Savić-Titović, Mikica Zlatić, Srđan Petrić, Lejla Graf i Danica Marinković

- Ima onih koji znaju, mogu i hoće da se posvete umetnosti i pokažu da naš narod, kada se pomisli na kulturu, ne može da se svede na izlazak na muziku, već ima i onih koji stvaraju i koji su spremni da predstave svoja autorska dela. Obično se pozorišni komad gleda u pozorištu gde je publika odvojena od glumaca jer su na bini. Kod nas to nije tako. Možemo sa publikom zajedno, da glumimo i da sa svojom glumom "dotaknemo" i podstaknemo one koji vole tu umetnost da učestvuju sa nama - rekla je ona.

Tako je bilo i tokom izvođenja scenskog prikaza "Brego" koji govori o momku koji je od roditelja nasledio imanje, koje je ubrzo prodao da bi došao u Beč, u nameri da se oženi i tu ostane, kao i mnogi drugi ljudi sa naših prostora, a u Beč dolazi u prevarantske ruke i gubi sve...

Vesti
Energija sa scene

- Ovaj pozorišni komad nije urađen da bi se samo čuo smeh publike, već je to jedna tema u kojoj se veoma dobro prepoznaje naš emigrantski životni put, koji većina pređe i o tome ispriča, a manjina o tome piše - kazala je Tomaš, autor ove priče.

Milena Mikaleto recitovala je svoju pesmu "Ženi", sa kojom je osvojila prvo mesto na takmičenju, koje je Udruženje organizovalo 2016, a potom se prisutnima predstavila Herman Stjepan svojom autorskom, ljubavno-duetskom poemom " Noćas ćemo se opet voleti" koju su kazivali Katarina Savić-Titović i Velibor Antanasijević.

Vesti
Imaju dara za glumu

Biljana Stojičević, koja je nedavno postala "dupla baka", pročitala je pesmu koju joj je napisala snaha.

Jadranka Stanojević nastupila je sa svojom pesmom "Majka", a tekst "Osmomartovska ravnopravnost" čitala je Vesna Maksim-Valič, dok je Perica Ilin izveo pesmu "Poruka domaćicama".

Tumači uloga

Uloge u pozorišnom komadu su tumačili Andrej Đurišić kao Brego, partnerke prevarantske agencije gospođa Agnes, srpski - Aleksandra Petrić, a gospođu Rezi, nemački - Mirel Tomaš.
Lili, devojku koja je upotrebljena kao mamac, tumačila je Katarina Marković, tetku, Mirel Tomaš, bečke penzionere, povratnike u domovinu, tumačili su Katarina Marković i Velibor Antanasijević, dok je konobaricu tumačila Mikica Zlatić.




 

2024 © - Vesti online