Utorak 27.03.2018.
10:44
Vestionline, Sputniknews.com

VIDEO: Putin položio cveće na zgarište tržnog centra

EPA/Alexei Druzhinin/Sputnik/Kre
Vladimir Putin ljut: Govorimo o demografiji, a gubimo toliko ljudi

- To što se dešava kod nas nije rat, niti iznenadna eksplozija metana u rudnicima. Ljudi, deca su došla da se odmore. Mi govorimo o demografiji, a gubimo toliko ljudi. A zbog čega? Zbog kriminalne nemarnosti“, rekao je Putin na sednici u Kemerovu koja je posvećena uzrocima i posledicama požara.

Putin je prvo obišao mesto nesreće, gde je odao počast stradalima i položio cveće, a zatim je razgovarao s lokalnim zvaničnicima, koji su mu podneli detaljan izveštaj o ovoj tragediji.

Ruski lider je naložio šefu Istražnog komiteta Aleksandru Bistrikinu da dâ pravnu ocenu akcija zvaničnih lica koja su dozvolila da se desi tragedija.

- Bez novca se ne može dobiti potvrda za rad, dok će za novac sve potpisati - rekao je Putin.

Bistrikin je saopštio da su zvanični organi tokom istrage o izbijanju požara uzeli ogromnu količinu dokumenta koju sad proučavaju.

Putin je izrazio saučešće porodicama poginulih, započevši sastanak minutom ćutanja. 

Rano jutros Putin je doleteo u Kemerovo i odmah posetio zapaljeni tržni centar gde je položio cveće. Zajedno sa opunomoćenim predstavnikom predsednika u Sibirskom federalnom okrugu Sergejem Menjajlom on je pogledao i fasadu tržnog centra.

Putin je posetio bolnicu gde su smešteni povređeni u požaru i razgovarao sa vatrogascima koji su prvi došli na mesto nesreće. On je obećao građanima da će krivci za nesreću biti kažnjeni.

- Protivpožarni alarm u trgovinskom centru "Zimnjaja višnja - u kom je u nedelju izbio požar, nije radio od 19. marta i niko se nije postarao za taj problem", rekao je predsedavajući Istražnog komiteta, Aleksandar Bastrikin, na sastanku s Putinom. On je dodao da je jedan od čuvara u trgovinskom centru zaboravio da na vreme upali sistem glasovnog upozorenja.

- Ne možemo da pronađemo razumno objašnjenje. Izgleda da uopšte nije bio obučen - kazao je Bastrikin.

2024 © - Vesti online