Utorak 27.03.2018.
00:07
Vestionline, Tanjug

"Banda podržana od Zapada hapsila, tukla... Srbija preko toga neće preći!"

Tanjug/AP
Sramotno privođenje Marka Đurića u Kosovskoj Mitrovici

On je nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost poručio i sledeće: 

- Tu je počinjeno više teških dela i očekujem od tužilaštva za organizovani kriminal da preduzme sve što treba. 

Kako je rekao, ceo dan smo slušali iz EU da se obe strane pozivaju na uzdržanost, a ja pitam večeras građane Srbije - a, sta smo to mi uradili i jesmo li mi ponižavali ili su oni tukli naše novinare i čoveka koji je glavni pregovarač u briselskom dijalogu? 

Pročitajte još:

Tanjug/AP

Hapšenje Marka Đurića

Vučić je rekao da je suština onog što se danas dogodilo da su teroristi obučeni u policijske uniforme upali na miran skup srpskih građana u okviru unutrašnjeg dijaloga o kosovskom problemu, i pokušali da pokažu da su u stanju da zauzmu sever srpske pokrajine. 

- Uz direktnu podršku Euleksa. Istog onog Euleksa kojem ne pada na pamet da istraži kako je ubijen Oliver Ivanović ili zasto je uhapšen Milorad Zajić - napomenuo je, jer su vozila specijalnih snaga bila u pratnji vozila uzleksa. 

To je, kako kaže, pitao i ljude u EU, ali nije dobio odgovor, jer, primetio je, njima je bilo važnije da "pomognu Albancima da uteraju strah u kosti Srbima na severu i kako će da zauzmu sever srpske pokrajine". 

Dok su, dodao je, nama istovremeno govorili da ostanemo mirni...: "nemojte da šaljete vojsku i policiju", a u međvremenu preduzimaju akciju u kojoj "ta teroristička banda upada u severnu Mitrovicu, bacaju šok bombe, počinju da tuku koga stignu..."

- Dakle, ta banda je upala i ti teroristi su uhapsili Ðurića. Zašto? Jer im je tri puta u skladu sa sporazumom pisao pismo - rekao je Vucić. 

Dodao je da će narednih dana pokazati javnosti sve snimke terora, navodeći da se "ta banda terorista nakon svega slikala, mnogo su jaki, s dugim cevima na goloruki narod". Onda su ga još izveli u centar Prištine da ga ponize do kraja, a ponizili su, kaže, samo sebe "i to ne znaju". 

- Njih 50 bednih terorista vuklo ga je preko ulica dok su drugi zviždali - naveo je Vučić, i poručio:

- Mi preko toga nećemo preći. 

2024 © - Vesti online