Sreda 28.03.2018.
06:30
b92.net, Vestionline

U prvom planu moderne Lade, ali ne može bez Nive

youtube.com/Bolьšoй test-draйv
Lada Vesta je osvojila ljubitelje ove marke automobila

To potvrđuje i sajamska ponuda iz koje se izdvajaju dva savremena modela - Vesta SW i Vesta SW Cross, koji su na štandu Lade izloženi u prvom planu.

U pitanju su dve karavan varijante Veste, od kojih je Cross, kao što i samo ime kaže, robustnija i namenjena vožnji po svim terenima. 

Cena obične Veste SW kreće se od 11.400 evra, a primerak sa štanda košta 11.800 evra. 

Ovaj automobil pogonjen je 1.6 litarskim Euro 6 benzincem sa 16 ventila koji proizvodi 106 ks (78 kW). Motor je uparen sa petobrzinskim manuelnim menjačem, auto od 0 do 100 km/h ubrzava za 12,4 s, a može da se pohvali prtljažnikom od 480 litara.

Oprema, između ostalog, obuhvata sisteme ABS (sa BAS asistencijom), ESC, pomoć pri kretanju uzbrdo, grejana prednja sedišta, automatska dnevna svetla, manuelnu "klimu", elektromehanički servo upravljač, prednje i bočne vazdušne jastuke, centralno zaključavanje, elektropodizače prednjih i zadnjih stakala, kao i grejane i elkektropodesive spoljne retrovizore. 

Zadnja klupa je deljiva, a tu su i multifunkcionalni volan, zadnji parking senzori, tempomat sa limitatorom brzine, tonirana stakla, alu felne od 16 inča, senzori brisača i farova, putni računar, Isofix priključak za bebi sedišta, fabrički audio uređaj sa USB i Bluetooth konekcijom i slotom za SD karticu, svetla za maglu i senzor pritiska u gumama.

Drugi novitet na štandu, Lada Vesta SW Cross, sa istim motorom košta 12.600 evra, dok se izloženi primerak prodaje za 13.600 evra. 

U osnosu na Vestu SW, Cross model ima još automatski, digitalni klima uređaj, multimedijalni uređaj sa sedmoinčnim ekranom osetljivim na dodir i zadnjom kamerom, povišeno odstojanje od tla i dodatne zaštitne elemente na karoseriji, alu felne promera 17 inča, grejač vetrobranskog stakla, naslon za ruke pozadi...

Lada u Srbiji nudi i limuzinsku verziju Veste, čija početna cena iznosi 9.900 evra, a varijanta sa nabogatijim paketom 12.000 evra. 

Za one kojima i dalje zaigra srce pri pogledu na čuvenu Nivu, na sajmu je izložen i ovaj legendarni terenac sa svojim već decenijama prepoznatljivim, ali stilski modernizovanim dizajnom.

2024 © - Vesti online