Nedelja 25.03.2018.
22:05
Vestionline

Odlučuje majstorica: Zvezda poražena od razigranog Mornara

abaliga.com/Mornar/Media Pro
Naredni meč se igra sledećeg ponedeljka: Dilan Enis na meču sa Mornarom

Na taj način su Barani izjednačili rezultat u seriji na 1:1, pa će o finalisti da odlučuje majstorica. Taj meč se igra u ponedeljak 2. aprila u Beogradu. Majstorica će da odluči i pobednika meča Budućnost - Cedevita.

Prvi meč je Crvena zvezda ubedljivo dobila, ali su sada stvari bile potpuno drugačije. Pred duel u Baru je trener Mornara Mihailo Pavićević rekao da moraju da zaustave Džejmsa Feldina i Tejlora Ročestija. Ovog drugog nisu sačuvali, ali Feldina jesu. 

Domaći su vodili od početka do kraja meča, a u nekoliko navrata je ta prednost iznosila i 13 poena. Zvezda se nekoliko puta vfraćala, ali nije uspela da preokrene utakmicu. Pred sam kraj se činilo da će izabranici Dušana Alimpijevića da dožive pravi krah, ali se ušlo u neizvesnu završnicu. U poslednjem minutu su Davidovac i Dobrić trojkama smanjili rezultat na 87:84, ali je Rejli Ros iskoristio jedno od dva bacanja.

Do kraja je ostalo 18 sekundi i Pero Antić je pokušao da pogodi trojku i iznudi faul, ali ništa od toga nije uspeo. Na kraju su se domaći radovali nošeni podrškom 3.000 navijača.

Mornar su do pobede vodili Nemanja Vranješ sa 29 poena i Derek Rajan Nidam sa 28. Kod Crvene zvezde je najbolji bio Tejlor Ročesti sa 16 poena, a pratili su ga Dejan Davidovac sa 14, te Ognjen Dobrić i Alen Omić sa po 11. 

2024 © - Vesti online