Nedelja 25.03.2018.
20:20
S. Đurić - Vesti

Hari Varešanović uzburkao estradu: Arena gora od splavova

N. Đurović
Ja sam za kulturu: Hari Varešanović

- Beogradska arena je postala stvar prestiža i meni to liči na žurke na splavu. To je postao prostor za održavanje zabave, a Centar Sava je mesto za kulturu. Ne mislim ništa loše, i ne želim da vređam pevače koji pevaju u Areni, ali smatram da ljudi tamo idu da se zabave, a u Centar Sava da bi slušali muziku. Trebalo bi rok, džez i bluz muzika da imaju svoj prostor u Beogradu - kazao je Varešanović.

N. Đurović
Razočarana: Dara Bubamara

Na ovu njegovu izjavu burno je reagovala i Dara Bubamara, koja će 21. aprila po prvi put zapevati u Areni.

- Nikada nisam bila u fazonu da pričam da je fuj nešto što ne mogu da uradim. Vremena su teška, velika je kriza i onaj ko nastupa u Areni mora da bude veoma popularan da bi napunio ovu dvoranu. Ne bih se baš složila da je to u fazonu splavova jer koncert u Areni puno košta, i pripreme za jedan takav nastup su veoma ozbiljne. Hari ni u ono vreme kada je bio slavan nije puno Arenu, a kamoli sad i nije mi jasno šta komentariše. On je sjajan pevač i obožavala sam ga kao klinka, ali me je sada razočarao. Pozvala bih ga da mi bude gost u Areni da vidi kako je pevati pred prepunom halom - rekla je Dara Bubamara.

Voli izazove

Saša Matić, koji je nedavno dva dana zaredom napunio Beogradsku arenu kaže da voli velike koncerte.
- Volim da radim velike stvari, volim izazove. Koncert kao koncert nije naporan, već je organizacija ta koja zahteva puno rada. I rad na sceni je zahtevniji kada se rade veliki koncerti.

Haris Džinović, koji je 2009. godine nastupio u Areni, jednom prilikom otkrio je da ipak više voli da peva u Cetru Sava, jer je atmosfera intimnija, a i jeftinije je.

- Koncerti u Areni su uvek lutrija, bez obzira na rejting i kvalitet zvezde. Volim koncerte u Centru Sava, jer su to slatki mali koncerti koji imaju sjajnu atmosferu. Troškovi za Arenu su ogromni i mogu da budu do 150.000 evra, dok je Centar Sava mnogo jeftiniji. Treba sve da se poklopi za jedan takav nastup - kazao je jednom prilikom Džinović.

Z. K. Munja

Koncerti u pozorištu

Poslednjih godina pevači biraju najrazličitija mesta za koncerte. Marija Šerifović pevala je u Narodnom pozorištu u Beogradu što je razljutilo mnoge glumce koji su smatrali da teatarska scena nije za pevačice, te da su takvi nastupi degradacija kulturnih ustanova. Ali, Marija im nije ostala dužna i podsetila je na sve one pevače koji su snimali spotove u pozorištu.
- U pozorištu je Đorđe Balašević, Bogoljub Karić je tamo slavio rođendan, Nedeljko Bajić Baja je snimao spot. Snimali su se i razni rijaliti programi, a moj koncert je problem - kazala je tada Marija. U njenu odbranu je stao vršilac dužnosti upravnika Narodnog pozorišta Dejan Savić koji je rekao da je koncert Marije Šerifović prilika da kuća dobro zaradi.


 

 

 

 

 

2024 © - Vesti online