Subota 24.03.2018.
22:39
Vestionline, Tanjug

Širom Srbije parastosi, a Haradinaj zahvaljuje NATO agresoru

EPA//Valdrin Xhemaj
Uputio zahvalnici NATO alijansi i Americi: Ramuš Haradinaj

Kako prenosi RTK2, na objektu kosovske vlade postavljena je zastava na kojoj piše "Hvala NATO", a za "nezamenljivu ulogu za oslobođenje".

Zvaničnici iz Prištine takođe su uputili poruke zahvalnosti NATO-u, a kosovska vlada objavila je poruku premijera Ramuša Haradinaja.

On u poruci kaže da je 24. marta 1999. označen početak "nove istorije Kosova".

Haradinaj navodi i da će "ljudi na Kosovu" uvek biti zahvalni Sjedinjenim Državama, NATO-u, predsedniku Bilu Klintonu, sekretarki Medlin Olbrajt, generalu Vesliju Klarku, bivšem britanskom premijeru Toniju Bleru i "čitavom demokratskom svetu koji je doprineo slobodi Kosova", saopštavaju iz njegovog kabineta. 

Haradinaj, koji je i tokom bombardovanja komandovao jedinicama OVK-a i protiv kojeg su srpske vlasti podigle optužnicu, u petak je, zajedno sa komandantom KFOR, Salvatorem Kuočijem, položio i vence na spomenik vojnika  KFOR-a, u "znak poštovanja" prema, "nezamenjivom doprinosu KFOR-a u uspostavljanju mira i bezbednosti" na Kosovu, navodi RTK2. 

U Glođanima je danas održana i, za prištinske vlasti, centralna manifestacija "Epopeja Dukađinija" i "komemorativni skup svim palim borcima". 

S druge strane, širom Kosova i centralne Srbije služeni su parastosi u znak sećanja na ubijene tokom NATO bombardovanja, koje je započelo na današnji dan pre 19 godina i trajalo 78 dana.

2024 © - Vesti online