Sreda 21.07.2010.
20:37
Tanjug

Napad na "Republiku" je napad na "Jugoremediju"

Popov je na konferenciji za novinare rekao da je 8. jula izvršen "upad" policije u redakciju lista "Republika" u Beogradu gde su tražene informacije o saradnji tog lista i "Jugoremedije".


"Posle tog događa je usledio poziv za informativni razgovor, na koji se nisam odazvao, kao i stalna policijska prismotra", kazo je Popov.

Nebojša Popov


 

Prema njegovim rečima, list "Republika" je od samog početka pratio šta se događalo u privatizaviji "Jugoremedije" u kojoj je, kako je naveo, jedan kontroverzni biznismen svojim bahatim ponašanjem doveo preduzeće na rub propasti.


"Radnici su uspeli da vrate preduzeće malim akcionarima, da povrate proizvođu i na taj način postala pozitivan primer radničke borbe protiv loše privatizacije i uzor mogućeg puta tranzicije u Srbiji", istakao je Popov.


Direktror "Jugoremedije" Zdravko Deurić rekao je da je policija za privredni kriminal posetila fabriku tokom juna, kada je odneto više od 600 dokumenata o njenom poslovanju.


"Cilj policijske akcije je bio da se izvrši pritisak na većinske male akcionare, pre zakazane Skupštine 6. jula, i omogući nova privatizacija po minimalnoj ceni", kazao je Deurić.


On je podsetio da je fabrika prvo privatizovana 2000. godine pod sumnjivim okolnostima, da bi radnici 2007. uspeli da se u nju vrate i pokrenu proizvodnju sa uloženih 12 miliona evra.


Posle Skupštine malih akcionara, koja je potvrdila da mali akcionari ostaju većinski vlasnici, kampanja kroz medije u druga sredstva informisanja dodatno je pojačana kako bi se raznim intrigama diskfalikovalo sadašnje rukovodstvo, rekao je Deurić.

2024 © - Vesti online