Subota 24.03.2018.
16:42
Tanjug, Vestionline

Šta je rekao Alimpijević pred duel u Baru?

EPA-EFE/ANDREJ ČUKIĆ
Želi da završi posao u Baru: Dušan Alimpijević, trener Crvene zvezde

Prema njegovim rečima ključ za pobedu u najvažnijoj utakmici ovog dela sezone je zaustavljanje šuta za tri poena Mornara i da je treća četvrtina iz "Pionira" najbolja opomena za to.

- Ne očekujem da će biti slično kao u Beogradu. U Baru su padali favoriti, jer se drugačije osećaju kad igraju kod kuće. I mi smo imali dobru podršku u Baru prošli put pa ovu priliku koristim da ih pozovem da opet dođu. U nedelju je za nas najvažnija utakmica u narednih 10 dana - izjavio je Alimpijević na konferenciji za medije u hali "Aleksandar Nikolić".

Trener crveno-belih pričao je o umoru zbog dve utakmice u Evroligi u samo tri dana, protiv Panatinaikosa i Fenerbahčea, i rekao ako da bi taj faktor trebalo da bude dodatni motiv igračima da završe posao u Baru oko plasmana u finale.

- Dosta toga zavisi od našeg starta i energije, ali ako im uzmemo šut za tri poena koje ima je najjači za samopouzdanje, utakmica će dobiti drugi tok. Ako je umor faktor onda moramo što pre da završimo posao - rekao je Alimpijević.

Crvena zvezda u nedelju od 20 sati, kada je zakazan meč u Baru, ima priliku da u slučaju pobede prođe u finale ABA lige.

2024 © - Vesti online