Subota 24.03.2018.
14:50
Vestionline, Tanjug

Zahteva se smena Božidara Đurkovića

rss.org.rs
Na udaru kritike: Božidar Đurković (drugi sleva)

RSKiM se zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, premijerki Ani Brnabić, ministru unustrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću, direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marku Đuriću, kao i ministarstvu omladine i sporta na preduzetim merama.

- Rukometni i sportski radnici sa prostora Kosova i Metohije, zahvaljuju se na preduzetoj meri i donetoj odluci o zabrani odigravanja utakmica kvalifikacionog turnira za juniorke u Kovilovu, na kojem bi učestvovalo i tzv. Kosovo. Vaša odluka je u potpunosti u skladu sa našim stavovima iznetim u javnosti, sa načinom na koji je Rukometni savez Srbije prihvatio način odigravanja ovog turnira, a koji nije u skladu sa Ustavom i Zakonom Republike Srbije, kao i politikom našeg državnog rukovodstva - navodi se u saopštenju RSKiM.

U saopštenju, potpisanom od prvog čovaka RSKiM Slavoljuba Mandića, naglašava se da je nepojmljivo da se u ovako delikatnoj situaciji RSS na čelu sa Božidarom Đurkovićem ogluši na interes srpskog naroda i dovedu u pitanje stavovi našeg rukovodstva i kompletna politika predsednika i Vlade Republike Srbije. Zbog novonastale situacije RSKiM traži hitnu smenu predsednika RSS Božidara Đurkovića i raspuštanje Skupštine te organizacije.

- Zbog velikih posledica koje su nastupile, a mogle su biti mnogo veće po državu i rukometni sport, zahtevamo bezuslovnu i hitnu smenu predsednika Upravnog odbora RSS Božidara Đurkovića, kao i raspuštanje Skupštine i svih njenih organa. Očekujemo vašu hitnu reakciju i podršku oko našeg stava, u cilju da se ovaj trofejni sport vrati na stare staze slave po čemu je bio prepoznatljiv u svetu kao jedan najtrofejniji sport - apeluje RSKiM na glavne zvaničnike u državi.

2024 © - Vesti online