Sreda 21.07.2010.
15:42
Vestionline

Filipović: Dobri smo dok donosimo titule

"Resursi imaju svoj početak i kraj, a mi se polako bližimo svom kraju. Poslednjih godina nismo ulagali u mlađe kategorije i samo možemo da očekujemo od ove generacije da zaboravi na bilo kakav vid egzistencije i posveti se svojoj zemlji. Ali, pitanje je dokle", rekao je Filipović za "Novosti".

"Kada dođe kraj, narod i mediji koji nas dižu u nebesa posle osvojenih zlatnih medalja, gurnuće nas u provaliju tako da se nećemo osvestiti. To je ono što me plaši", dodao je on praveći paralelu sa pažnjom kojom su bili obasuti tokom finalnog turnira Svetske lige u Nišu.

Srbija je prošle godine u Rimu postala prvak sveta, iako su neki široj javnosti nepoznati momci "preko noći" uskočili na mesta Vujasinovića, Šapića, Ćirića, Šefika i drugih.

Prošle nedelje je uz veliki napor osvojena Svetska liga, obezbeđen je nastup na SP naredne godine, a uskoro sledi Svetski kup u Oradei, pa Evropsko prvenstvo u Zagrebu.

"Od malena nam je utisnuto da želimo da budemo najbolji i da priznajemo samo zlato. Kako sazrevamo, saznajemo da je i učešće na EP, SP ili Olimpijskim igrama uspeh. Znamo da mnogo naprednije zemlje od Srbije bivaju srećne zbog učešća na velikim takmičenjima", priča Filipović i dodaje:

"Ali ako ovde ni zlato ne garantuje budućnost, ako najboljim igračima ne mogu da se obezbede uslovi kakvi im priliče, onda bi zaista trebalo svi da se pokupimo i da odemo".

Filipović je naglasio da uslovi u kojima rade vaterpolisti nisu samo problem tog sporta, nego i Olimpijskog komiteta, pa i države Srbije.

"Sve je pripisano krizi, ali od kukanja nemamo ništa. Samo može da bude gore. Mi imamo snage i ideje da premostimo neke stvari premostimo, ali nikako ne bi trebalo probleme gurati pod tepih", zaključio je Filipović. 

2024 © - Vesti online