Subota 24.03.2018.
14:30
Vestionline, News.com.au

Velika akcija policije Viktorije: Racijama protiv Komančera

pixabay.com
Uhapšeno devet osoba

Ukupno je uhapšeno devet osoba, zaplenjeni alkohol u vrednosti od milion dolara, kao i velika suma novca, droga, kompjuteri i motocikli. U pretresima su učestvovali specijalna policijska jedinica za borbu protiv organizovanog kriminala, lokalni i federalni policajci.

Bos u zatvoru

Bos Komančera Mik Marej nalazi se u zatvoru pod optužbama koje iz pravnih razloga ne mogu da budu javno saopštene. Njegova desna ruka Robert Ale, koji se branio sa slobode od ozbiljnih optužbi, ubijen je prošlog meseca.

Advokatska kancelarija u koju su detektivi upali nalazi se u Južnom Melburnu. Na njenom vebsajtu stoji da je "specijalizovana za komercijalna i imovinska pitanja i nudi pristup međunarodnim znanjima i ekspertizama koje se retko nalaze".

Racija je obavljena, uz ostale, i u striptiz klubu u Dandenongu, gimnastičkoj sali u Halamu i knjigovodstvenim firmama u Krenbornu i Elthemu.

Među uhapšenima je i 76-godišnja žena iz Maunt Marte, optužena za lažno knjigovodstvo, zatim 29-godišnji muškarac iz Boronije optužen za raspolaganje sa dobiti od kriminala, tri slučaja lažnog knjigovodstva i četiri krivična dela posedovanja dobiti od kriminala.

Policija je saopštila da su pretresi bili deo nacionalnog dana određenog za obračun sa ilegalnim organizacijama.

Komandir Sindi Milen je rekla:

- Policija prati grupe organizovanog kriminala i u osnovi rastura njihovu sposobnost da deluju na bilo kom planu. "Komančeri" su grupa poznata po tradicionalnom učešću u nasilnim krivičnim delima, kao što su oružani napadi, napadi, požari, dilovanje droge i ucene. Dok istražujemo ta krivična dela, vidimo i mogućnost da se suočimo sa bezakonjem motociklističkih bandi i redukujemo njihovo bogatstvo i efikasnost.

Ona dodaje da banda ima niz poslovnih interesa.

- Novac koji dolazi odatle izgleda kao svaki drugi poslovni izvor, ali u suštini služi za finansiranje kriminala.

Policija poziva bilo koga sa saznanjima o aktivnostima bajkerske bande, da se jave Krajm stopersima na broj 1800 333 000.

2024 © - Vesti online