Petak 23.03.2018.
14:32
Tanjug

Obradović: Šveđanke nas studiraju kao da je šah

EPA/GEORGI LICOVSKI
Katarina Tomašević

Ukoliko srpske rukometašice slave u Ševdeu, definitivno će obezbediti čelnu poziciju u grupi u kojoj vode sa šest bodova, dva više od Švedske. 

- Rezultat prvog meča je bio i više nego pozitivan. Sa svakim okupljanjem biće bolje, da se upoznamo još više i odlučnije krenemo na gol. Moramo da iskoristimo još više naš tandem pivotmena, koji je, po meni, jedan od najboljih na svetu. Moramo korak po korak, ne možemo pet unapred. Pokazali smo da možemo i verujem da ćemo odigrati dobru utakmicu i u gostima - rekao je Obradović, a prenosi sajt RSS. 

Dodao je i da pobeda od sedam razlike nad Švedskom, posle velikog preokreta u Nišu pre dva dana, ne sme da zavara. 

- Insistiram da je sprečavanje kontranapada izuzetno bitno, što smo videli u prvom poluvremenu u Nišu, kada smo primili puno lakih golova. Ne mogu da nas zavaraju ako u tom segmentu budemo dobri. Želja, htenje, da mi to možemo, sve mora da bude prisutno. Na pozicioni napad nećemo izgubiti utakmicu. Šveđanke se nisu snašle na našu 6-0 odbranu u drugom poluvremenu, sada će je studirati kao šahisti i tražiti pukotinu. Pokušaćemo da odbranu dodatno usavršimo - istakao je Obradović. 

Golman Srbije Katarina Tomašević, junak prethodnog meča sa 22 odbrane, želi brzo da zaboravi duel iz "Čaira". 

- Imamo lepu zalihu od sedam golova, koja nas je približila prvom mestu u grupi, ali je nećemo čuvati. Hoćemo da se nadigravamo, pokažemo karakter i nastavimo dobru seriju igara od decembra, sa Svetskog prvenstva. Nadam se da će devojke ponoviti nivo odbrane iz Niša, da ćemo se boriti maksimalno, a onda će i nama na golu biti mnogo lakše - naglasila je Katarina Tomašević. 

Utakmica između reprezentacija Švedske i Srbije igra se sutra od 16 časova. 

2024 © - Vesti online