Subota 24.03.2018.
05:00
Z. M. - Vesti

U subotu na Trgu Štefansplac: Pomen žrtvama NATO agresije

Vesti
Ne zaboravljamo: Srbi na Štefansplacu prošle godine

Kao i svake godine od NATO agresije, na trgu Štefansplac, na kojem su Srbi i njihovi prijatelji, protivnici NATO zločina, 78 dana demonstrirali protiv vojne intervencije koja je bila suprotna međunarodnom pravu, odaće, sa početkom u 18 časova, počast žrtvama.

Pod motom "Da se nikada ne zaboravi" pomen treba da podseti na zločin koji je počinjen nad stanovništvom bivše Jugoslavije.

"Da se nikada ne zaboravi vreme kada je Srbija bila meta, kad su nam ubijena deca, kad su nam rušene kuće, kad su nam granatirane bolnice, kad nam je Dunav tekao preko mostova, kad je sila bila jača od pravde, kad je laž pobedila istinu", navodi se u pozivu.

"Kažimo ne otimanju srpske teritorije, otuđivanju srpskih svetinja, prekrajanju istorije, politici duplih standarda, kršenju međunarodnog prava, nezavisnosti Kosova i Metohije", dodaje se u pozivu.

Posle pomena, kako je najavljeno, sa početkom u 20 časova, u prostorijama Idea hausa, na Albertinaplacu, biće održan sastanak inicijativnog odbora za pokretanje inicijative za poništenje odluke austrijske vlade o priznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.
 

2024 © - Vesti online