Petak 23.03.2018.
11:56
J. L. Petković - Vesti

Jevtić na sednici Vlade Kosova: Zakon o Agenciji za upoređivanje i verifikaciju imovine loš

Vesti
Dalibor Jevtić

Na današnjoj sednici jedna od tačaka bila je i usvajanje Koncept dokumenta za izmenu i dopunu Zakona br 05/L-010 o Agenciji za upoređivanje i verifikaciju imovine, a nakon inicijative Srpske liste i poslednjeg izveštaja Ombudsmana. Jevtić je na sednici Vlade Kosova naglasio da je kozmetičke promene neće promeniti suštinu lošeg Zakona i da je potrebno da se uradi suštinska promena, u skladu sa međunarodnim standardima.

- Zakon, u ovom obliku, ni na koji način ne štiti prava lica sa legitimnim imovinskim zahtevima niti je rezultat zajedničkih napora a u njemu nisi učestvovali predstavnici Srba, posebno ne udruženja raseljenih, čija su prava navodno predmet zaštite ovog propisa. Postoji puno sporova i ja ću u pismenoj formi sve sporne tačke dostaviti, a danas još jednom zahtevam da se one uzmu u obzir - istakao je Jevtić.

Nakon izlaganja potpredsednika Vlade Jevtića, njegove preporuke uzete su u obzir, dok je predsednik Vlade zahtevao da se predstavnici Srba uključe u ovaj proces sa ciljem rešavanja ovog problema.

2024 © - Vesti online