Subota 24.03.2018.
02:00
D. N. P. - Vesti

Herojima škola, deci stanovi

Vesti
Dževad Ljajić i Miroslav Veselinović

Oni su naši heroji i naš ponos, biće uzori mnogim generacijama Novopazaraca, zaslužili su da ova velika škola nosi njihovo ime - kaže Nihat Biševac, gradonačelnik Novog Pazara.

- Oni su bili zdravstveni radnici, obavljali su svoj posao predano i hrabro, naši đaci i profesori podržavaju inicijativu grada i ponose se što će naša škola, dok god bude postojala, nositi njihova imena. Potrebno je da ovu izuzetnu ideju verifikuje i Ministarstvo prosvete, očekujemo da će kompletna procedura biti završena do kraja školske godine - ističe profesorka Šerifa Preljević, direktor Srednje medicinske škole u Novom Pazaru.

Još bez istine

Supruge dvojice poginulih heroja u više navrata su isticale da su zadovoljne brigom grada i države prema njihovim porodicama, ali da im je žao što nikada nisu saznale pravu istinu o pogibiji njihovih najmilijih i što niko nije odgovarao za tragediju kod Beograda.

Porodice stradalih Novopazaraca nedavno je, zajedno sa gradonačelnikom Biševcem, posetio Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade Srbije koji se interesovao kako deca uče i kako porodice dr Dževada Ljajića i Miroslava Veselinovića žive...

Podsetimo, tadašnji predsednik Srbije Tomislav Nikolić odlikovao je dr Dževada Ljajića i Miroslava Veselinovića Ordenom za hrabrost, obe porodice dobile su nove stanove, deca stipendije, a supruga Miroslava Veselinović zaposlenje u bolnici u kojoj je on radio.

Iza dr Dževada Ljajića ostali su supruga Šefka i sinovi Ramiz i Muhamed, a iza Miroslava - Mića Veselinovića, supruga Violeta, sin Danilo i ćerka Darija.

2024 © - Vesti online