Četvrtak 22.03.2018.
14:16
blic.rs

Tragedija kod Majdanpeka: Telo nestalog dečaka (15) pronađeno u reci

Tanjug
Dečak se utopio u reci (Foto: Arhiva)

U višednevnu potragu za dečakom bili su uključeni i pripadnici policije i žandarmerije. Potraga se, nažalost, završila danas, a telo dečaka je pronašao upravo njegov otac Bogomir.

Dečak je u nedelju ujutru, 12. marta, izašao iz porodične kuće, a na osnovu tragova koji su vodili do reke pretpostavljalo se da se utopio.

Milutin je od druge godine bolovao od teškog oblika epilepsije, zbog čega se lečio u beogradskom Institutu za majku i dete. Nije mogao razgovetno da priča, a često je umeo da ode od kuće i da ga roditelji pronađu u selu.

Otac Bogomir je tog dana tražio sina u selu, ali meštani su mi rekli da ga niko nije video, pa se vratio kući. Tada je u snegu opazio sinovljeve tragove koji su vodili ka reci Pek, koja je u tom trenutku bila nabujala i pretila da se izlije.

Otac je krenuo da traži sina, ali je struja bila toliko jaka da je voda pretila da će da odnese i njega, zbog čega je odlučio da pomoć potraži u selu.

Meštani su se odmah organizovali i krenuli da traže dečaka nizvodno od mesta gde su poslednji put viđeni njegovi tragovi.

2024 © - Vesti online