Četvrtak 22.03.2018.
19:05
S. Đ. - Vesti

Seka Aleksić: Od "Bisera" do Arene

Vesti
Uspela: Seka Aleksić - danas

- Još kao dete volela sam da igram, pevam i zabavljam ljude. Mogla sam satima da budem pred ogledalom i pevam, a umesto mikrofona u ruci sam držala stari dezodorans. Znala sam stav svojih roditelja da moram da završim školu kako bih imala zanat u rukama, pa sam svoju želju za pesmom i muzikom pokušala da suzbijem dok ne diplomiram, ali nisam uspela. Sa 14 godina sam počela da pevam kako bih svojoj porodici obezbedila koji dinar više, a srednju frizersku sam završila samo kako bih mami udovoljila - priseća se Seka.

Narednih godina pekla je zanat po kafanama, a dve godine je nastupala u Švajcarskoj po klubovima.

- Mama i brat su u početku išli na svaki moj nastup. Imala sam sreće da sam uvek imala muzičare koji su o meni brinuli kao da sam im rod rođeni. Bilo je i tada, kao i danas, nasrtljivih i pijanih gostiju, ali kolege su me uvek čuvale i pazile. Uvek sam volela da pevam, ali nisam razmišljala o nekim visinama koje mogu da dosegnem - iskrena je pevačica.

Da mala obećava pokazalo se na festivalu narodne muzike "Moravski biseri" u Ćupriji kada je Seka pobedila sa pesmom "Idealno tvoja". Imala je tada već 21. godinu i zavidno pevačko iskustvo, a popularnost je stekla numerom "Crno i zlatno" sa albuma "Balkan". Od "Bisera" stigla je i do Beogradske arene gde će po drugi put održati koncert i to 14. aprila.

2024 © - Vesti online