Četvrtak 22.03.2018.
13:44
sputniknews.com, Vestionline

Kremlj: Odvratno i neprihvatljivo poređenje Putina i Hitlera

EPA/Sergei Karpukhin
Portparol ruskog predsednika: Dmitrij Peskov

- To je apsolutno odvratna izjava koja ne priliči ministru spoljnih poslova bilo koje zemlje. To je nesumnjivo uvredljivo i nedopustivo - rekao je Peskov.

U sredu je na sastanku parlamentarnog odbora za međunarodne poslove član odbora i poslanik Laburističke partije Jan Ostin izjavio da "Putin namerava da iskoristi (Svetsko prvenstvo u fudbalu) kao što je Hitler iskoristio Olimpijske igre 1936. godine".

- Kao pi-ar potez. Džonson se složio sa svojim kolegom. Kremlj konstatuje da Velika Britanija ne želi da zaista sarađuje sa Rusijom u istrazi "slučaja Skripalj", a sve izjave Londona o ovom pitanju nemaju apsolutno nikakvih dokaza i najčešće su lišene čak i elementarne logike - rekao je Peskov.

On je dodao da Moskva računa ne "barem neku elementarnu političku logiku i mudrost naših kolega po tom pitanju".

Bivši pukovnik Glavne operativne uprave Rusije (GRU) Sergej Skripalj koji je radio za britanske obaveštajne službe i njegova ćerka Julija pronađeni su u nesvesnom stanju u britanskom gradu Solsberiju 4. marta.

Prema navodima britanske vlade, oni su otrovani nervnim agensom koji je navodno proizveden u Rusiji, što Rusija izričito negira.

2024 © - Vesti online