Sreda 21.03.2018.
14:38
Vestionline, Tanjug

Teksas: Bombaš se razneo pred policijom

Tanjug/AP
Građani Teksasa uznemireni zbog učestalih bombaških napada 

Navodi se da je Menli saopštio da se 24-godišnji belac razneo u sopstvenom vozilu dok su ga pripadnici specijalne jedinice opkoljavali, a jedan od njenih pripadnika pucao na vozilo.

Šef policije Ostina je dodao da ime osumnjičenog neće biti objavljeno pre nego što mu bude obaveštena rodbina.

Pročitajte još:

EPA/Mauritz Antin

"Paket-bomba" eksplodirao u Fedeksu, ima povređenih

Lokalni mediji su ranije danas objavili da su policija i FBI uspeli da u Raund roku blizu Ostina pronađu osumnjičenog za seriju bombaških napada u Teksasu, koji se tada razneo eksplozivnom napravom, prenosi "Skaj njuz".

Podseća se da su dve osobe ubijene u pet eksplozija koje su se ovog meseca dogodile u toj saveznoj državi. U protekle dve nedelje od početka serije bombaških napada ubijeni su Afroamerikanci Entoni Stefan Haus (39) i Drejlen Mejson (17), a ranjeno je dosta ljudi.

Američke vlasti objavile su juče da sumnjaju da je paket bomba, koja je eksplodirala u skladištu međunarodne kurirske kompanije "Fedeks" u Teksasu, povezana s nizom eksplozija bombi u toj saveznoj državi. 

Lokalni zvaničnik ranije je rekao da je radnik "Fedeksa" zadobio povrede nakon što je eksplodirao paket ispred objekta te kompanije u Šercu, koji je udaljen oko 100 kilometara južno od Ostina.

Paket, koji je sadržao eksere i šrapnele, eksplodirao je malo posle ponoći po lokalnom vremenu, prenela je agencija Rojters.

Zvaničnici veruju da su ranije eksplozije delo serijskog bombaša. 

- Sumnjamo da je povezano s našom istragom - rekla je portarolka FBI Mišel Li za CNN.

Prethodno je AP objavio da su stanovnici Ostina, glavnog grada jugozapadne američke države Teksas, uznemireni su zbog serije eksplozija, od kojih se četvrta dogodila u nedelju, a u njoj su povređene dve osobe. U prethodnim eksplozijama dve osobe su poginule, a još dve povređene.

U svim slučajevima u pitanju su bile eksplozije paketa bombi. Prve tri bombe eksplodirale su kada su žrtve pokušale da pokupe pakete.

Gradonačelnik Ostina Stiv Adler je danas izjavio za AP da je rastući strah kod stanovnika tog grada "legitiman i realan" posle četvrte eksplozije.

2024 © - Vesti online