Utorak 20.03.2018.
12:30
S. P. - Vesti

Jubilej u znaku lopte

Pošto je paroh crkve Svetog Georgija u Kabramati i dugogodišnji pristalica kluba, protojerej-stavrofor Đuro Đurđević izgovorio molitvu i čestitao Orlovima na jubileju, menadžer Đorđe Mandić pozvao je prisutne da posebno pozdrave trojicu veterana - Božu Vrankovića, Majkla Salakovića i Jovana Džeka Popovića.

Njih trojica igrala su u Avali od samog početka. I dan-danas, Vranković je i dalje sa klubom, stojeći uz liniju, ne propuštajući nijednu utakmicu. Veterani su izašli razdragani na podijum i pozdravljeni su burnim aplauzom.

Jovan Popović nam kaže da se i danas seća njihovog tima s kojim su odigrali prvu i naredne utakmice. Nije zaboravio rezultate ni protivnike. Prvu pobedu od 11:1, drugi meč koji je završio porazom od 1:2 i isključenje jednog od najboljih igrača.

- Klub je osnovan 1967, a naredne godine počeli su treninzi omladinaca. Nas šest prvih trebalo je da damo po dva dolara da bismo se učlanili u federaciju, a onda da skupimo ostale igrače.

Da li ste tada, pre pola veka, i u snu sanjali da će klub dočekati 50. godišnji rođendan?
- Nikada se ne zna. Možda dočekamo i 100 godina. Ma nismo se nadali - veli Popović, koji je u dresu "Avale" proveo prve dve godine.

Tokom večeri, Đorđe Mandić saopštio je listu klupskih sponzora u novom prvenstvu. Medijski sponzor su, kako je navedeno i na panou uz banket, "Vesti". Logotip "Vesti" nalazi se i na šortsevima igrača.

Zatim je organizovana licitacija specijalnog izdanja jubilarnih klupskih dresova sa oznakom "1968" - dakle godine prve utakmice i listom trofeja osvojenih tokom pola veka.

Goste je zabavljao orkestar Crni voz, Stojana Petrovskog.
 

2024 © - Vesti online