Ponedeljak 19.03.2018.
11:10
Vestionline

Pokrenut postupak protiv javnih ličnosti koje su se protivile vakcinaciji dece

pixabay.com

Te javne ličnosti su, kako se dodaje u saopštenju Tužilaštva, "predmet obrade i procesuiranja", ovog odeljenja Višeg javnog tužilaštva.

U toku su provere činjeničnog stanja i prikupljanja potrebnih dokaza i dokumentacije kako bi na adekvatan način i u potpunosti pretkrivični postupak bio sproveden i okončan, napominje tužilaštvo.

- Ni u ovom kao ni u bilo kom drugom predmetu neće biti ustupaka niti izuzetaka u smislu utvrđivanja krivične odgovornosti i krivičnog gonjenja onih lica koja su izvršila neko krivično delo. Nakon što budu prikupljeni svi relavantni dokazi i sprovedene i druge procesne radnje tužilaštvo će blagovremeno o tome obavestiti javnost - navodi se u saopštenju.

Podsetimo, mediji su u februaru preneli vest da je prvom osnovnom sudu u Beogradu podneta krivična prijava zbog izazivanja panike i nereda protiv 43 osobe koje su protivnici vakcinacije dece, a posebno vakcinacije MMR vakcinom protiv malih boginja.

Prijavu je podnela grupa od 270 roditelja iz cele Srbije, na čelu sa dr Tomislavom Stevanovićem iz Zrenjanina i Vladimirom Cimermanom iz Beograda.

Prva na spisku prijavljenih je Slađana Velkov iz Vladičinog Hana sa trenutnim prebivalištem na nepoznatoj adresi u Skoplju. Na listi su i poznate estradne i javne ličnosti. Među njima Jelena Karleuša, Maja Volk, Mirjana Bobić Mojsilović, Miroljub Petrović...

2024 © - Vesti online