Nedelja 18.03.2018.
20:44 >> 22:52h
Vestionline

Na korak do finala: Raspucana Zvezda preslišala Mornar

M. Todorović - Vesti
Milko Bjelica u duelu sa košarkašima Mornara

Pitanje pobednika nije se postavljalo nijednog momenta, jer su crveno-beli vodili od prvog minuta. Nisu izabranici Dušana Alimpijevića hteli nijednog momenta da ovaj meč dovedu u neizvesnost. Gosti iz Bara su najviše zapretili u trećem periodu kada su Zvezdi prišli na 12 poena zaostatka. 

Sa druge strane, domaćin je ponovo bio raspoložen u šutu za tri poena. Ukupno su crveno-beli pogodili 14 trojki iz 26 pokušaja, dok su gosti ubacili samo tri iz 22 šuta. Najočiglednija razlika bila je u skokovima. Barani su imali 26 skokova, a Zvezda samo u odbrani 27, dok je u napadu dodala još deset. Ovo je Zvezdina treća uzastopna ubedljiva pobeda u samo nedelju dana računajući sva takmičenja.

Kao protiv Valensije u Evroligi, i sada je Džejms Feldin bio najefikasniji sa 23 poena (5-7 za tri), a pratili su ga Milko Bjelica sa 17 poena, te Tejlor Ročesti i Alen Omić s apo deset. Interesantno je da su svi Zvezdini igrači koji su se našli u sastavu upisali u strelce. Kod gostiju je Nidam postigao 16 poena, a Pavić i Rejli-Ros su ubacili po 12. 

Revanš se igra sledeće nedelje u Baru, a eventualna majstorica 31. marta u Beogradu. U drugom polufinalu Budućnost je u Podgorici savladala Cedevitu 84:83.

2024 © - Vesti online