Nedelja 18.03.2018.
09:58
Tanjug, Vestionline

Poplave na primorju, građani Budve brane Stari grad (VIDEO)

youtube.com/YTLoodilo
Potopljeno šetalište u Budvi

Veliki talasi snažno udaraju u obalu i po šetalištima, a građani Budve se spremaju da "odbrane" Stari grad.

Kako javljaju crnogorski mediji, večeras se očekuje nevreme i u Budvi, pa su služba zaštite, komunalna policija i komunalno preduzeće organizovali akciju postavljaja vreća sa peskom u Starom gradu. 

Nadaju se da će tako sprečiti da voda uđe u kuće i restorane, kojima prete veliki talasi. 

U Budvi su ranije danas ogromni talasi prodrli i do Starog grada, a jedan deo je pod vodom. U Bečićima je šetaliste pored plaže poplavljeno. 

Trenutno nema kiše u Budvi, ali je aktivan plimni talas, prenosi RTCG. U Baru je nivo mora prešao visinu marinskih gatova i prelio se na deo šetališta, prenose crnogorski mediji. 

Kako se navodi, udari mora oštetili su i krov obližnjih ugostiteljskih objekata. U Nikšiću jak vetar je čupao drveće i dizao krovove zgrada. 
Ulice Starog grada bile su pod vodom, a veliki talasi su preko plaže Ričardova glava prodrli na veliki trg ispred hotela "Avala". Kako se navodi, vodostaj u Rijeci Crnojevića konstantno raste. 

Kiša je donela probleme meštanima Vranjine u blizini Skadarskog jezera, a situacija u Virpazaru je stabilnija. 

Vodostaj Skadarskog jezera je u porastu i u pojedinim priobalnim naseljima na području Prijestonice Cetinje stanje je kritično, prenosi Cetinjski list. 

Prema informaciji Opštinskog tima za vanredne situacije, ugroženi su Rijeka Crnojevića, Dodoši i Žabljak Crnojevića. 
Operativni štab za zaštitu i spašavanje apelova je na građane, naročito na području opština sa povećanim rizikom od nastanka poplava, da preduzmu dodatne mere da bi zaštitili pokretnu i nepokretnu imovine, a posebno oni koji imaju životinje. 

Saopšteno je da se od večeras očekuje pogoršanje vremenskih prilika.

2023 © - Vesti online