Subota 17.03.2018.
18:31
Tanjug

Nišović reizabran, još četiri godine na čelu KSS

EPA-EFE/VASSILIS PSOMAS
Foto: Ilustracija

Proslavljeni kanuista i osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 1984. godine, dobio je 27 od 29 glasova delegata kao jedini kandidat i to na predlog 19 klubova i KŠ.
Nišović je istakao da se srpski kajak kreće u dobrom i ispravnom smeru, kao i da se u budućnosti mogu očekivati još bolji rezultati.

- Prioritet Saveza je obezbeđivanje što boljih uslova za sve sportiste. Prethodnih sezona smo rezultatski visoko postavili lestvicu, kao jedan od najuspešnijih sportova u državi i prioritet je da nastavimo tako i u 2018 - rekao je Nišović.

Jedan od zadataka za budući period biće i edukacija stručnog kadra, trenera i sudija, a otvaranje novih klubova i kajakaških centara u ovoj godini, trebalo bi da doprinese omasovljavanju.

- To je pravi način da približimo kajak mladima, da ih animiramo da se priključe klubovima. 
Imaćemo odličnu priliku, s obzirom da će u Beogradu, od 8. do 10. juna, biti održano Evropsko prvenstvo za seniore. Domaćinski se odnosimo prema budžetskim sredstvima i zadržaćemo takav trend. To se vidi i kroz pohvale koje stižu od ministarstva omladine i sporta, ali i ostalih relevantnih institucija sa kojima sarađujemo. Savez predlaže realne programe i projekte, odnosno potraživanja za budžetskim sredstvima, što je još jedan pokazatelj odgovornog ponašanja prema državi - dodao je on.

U Nadzorni odbor KSS izabrani su Rodoljub Pavlović, Lidija Đorđević i Dejan Stamenković, dok će Upravni odbor činiti Bora Sibinkić, Čedo Karanović, Stevan Knežević, Trifun Stanković, Slobodan Jovanović, Goran Jovanović, Slobodan Đenadić i Slaviša Stajović.

2024 © - Vesti online