Subota 17.03.2018.
15:41
Vestionline, Tanjug

Srpska lista: Zločinci nas nisu uplašili

youtube.com/Aleksandar Vulin
4.000 Srba je prognano sa Kosova (Foto: Ilustracija)

- Kao narod na današnji dan imamo obavezu da sećajući se nevino stradalih i zahtevajući da se ovaj zločin rasvetli, a organizatori kazne, ne dozvolimo da nam se ovako nešto ikada više ponovi. Iako je nekažnjavanje zločina nad Srbima postala praksa i međunarodnih i lokalnih sudova, moramo istrajati u borbi za pravdu jer je ona spora ali dostižna - objavila je Srpska lista na svom sajtu.

Lista je podsetila da se pre 14 godina na prostoru KiM desilo strašno etničko čišćenje u kome je stradalo 35 srpskih manastira i crkava, više od 800 porodičnih domova, etnički je od Srba očišćeno šest gradova i devet sela, a osam Srba ubijeno.

Do danas nema sudskog epiloga kako bi organizatori tog orkestriranog zločina odgovarali za svoja zlodela, ističe se i ukazuje na to da je od 2004. godine povratak Srba na niskom nivou i skoro neprimetan.

- Nakon svih strašnih zločina koji su se desili srpskom narodu pred očima međunarodnih mirovnih snaga od njihovog dolaska na Kosovo i Metohiju pogrom je nažalost uspeo da protera više hiljada Srba i pošalje poruku da za Srbe neće biti mesta na Kosovu i Metohiji - navodi se u saopštenju Srpske liste, uz ocenu da je tužno što je ostvarena namera onih koji su organizovali pogrom.

2024 © - Vesti online