Subota 17.03.2018.
07:23
M. T. - Vesti

Novi ugovor za Veljkovića

EPA
Opravdao poverenje: Miloš Veljković (levo) u duelu sa Fiipom Kostićem (HSV)

- Gajimo opravdanu nadu da ćemo nastaviti saradnju sa Milošem - kaže sportski direktor Frank Bauman.

Veljkoviću ugovor ističe 2019. godine. Ustalio se u timu Verdera i opravdano dobio poziv selektora Srbije Mladena Krstajića. Ozbiljan je kandidat za predstojeći Mondijal u Rusiji.

- Mislim da je za njegov razvoj najbolje da ostane u Verderu - nadovezao se Bauman. - Bilo bi dobro za klub i njega, jer Miloš je još uvek mlad i ima dovoljno vremena za sledeći korak.
Veljković je preko mlađih kategorija Bazela stigao u Totenhem. Bio je na pozajmicama u Midlzbrou i Čarltonu, a 2016. godine prešao je u Verder u transferu vrednom 300.000 evra. Na obalama reke Vezer potpuno je stasao i mladi trener Florijan Kohfelt u njemu vidi dugotrajno rešenje na poziciji komadanta odbrane.

Miloš prvi među zemljacima

Miloš Veljković je ove sezone za sada najkonstantniji srpski fudbaler u Bundesligi. Odigrao je 24 meča i svih 24 u startnoj postavi.
Iza njega su Mijat Gaćinović (Ajntraht) i Miloš Jojić (Keln) po 23, Filip Kostić (HSV) je odigrao 22, Matija Nastasić (Šalke) 21, Luka Jović (Ajntraht) 15, Gojko Kačar (Augzburg) 4 i Aleksandar Ignjovski (Frajburg) bez meča.

Nedavno je u derbiju začelja protiv Kelna postigao i prvenac u Bundesligi.
Veljković je rođen u Bazelu i pre nego što se opredelio da nastupa za Srbiju odigrao je jedan meč za reprezentaciju Švajcarske do 16 godina. Prošao sve mlađe selekcije reprezentacije Srbije.

Sa reprezentacijom do 19 godina je osvojio Evropsko prvenstvo 2013. godine u Litvaniji, a sa reprezentacijom Srbije do 20 godine postao je prvak sveta 2015. godine na na Novom Zelandu.
Debitovao je za A reprezentaciju 10. novembra 2017. protiv Kine.
 

Za sada bez Jojića

Keln se polako oprašta od Bundeslige, a do kraja sezone trener Rutenbek, sa kojim neće biti nastavljena saradnja, ne može da računa na Miloš Jojića (25).
Srbin je povredio mišić i nije bio u sastavu za meč u Bremenu.
- Konsultovali smo se sa doktorima - kaže Rutenbek. - Miloš na treninzima ima probleme prilikom pokušaja da sprinta. Za sada ne možemo da računamo na njega, ali još nije poznato koliko će pauzirati.

 

2024 © - Vesti online