Petak 16.03.2018.
18:44
D. Matić - Vesti

Dragan na kolenima isprosio Valentinu

D. Matić
Budući mladenci: Dragan Drapšin i Valentina Prkosovački

Pošto ove godine nisu mogli da dobiju prigodnu salu u Esenu odlučili su se da proslavu organizuju u obližnjem Gelzenkirhenu. Osim gostiju iz ova dva i drugih okolnih gradova bilo ih je i iz udaljenijih mesta poput Leverkuzena, Kelna i Bona. Kako to i priliči, dame su na ulazu dočekane šampanjcem i ružama.

D. Matić

U slavljeničkom raspoloženju najlepši trenutak večeri dogodio se kada je Dragan Drapšin isprosio Valentinu Prkosovački (oboje iz Duizburga). U toku zabave pevač je na kratko prekinuo svoj program i mikrofon prepustio Draganu koji je pred više od 200 gostiju klekao i stavio Valentini verenički prsten na ruku.

Ovacije i aplauzi stizali su sa svih strana, a buduća mlada od silnog čestitanja jedva je dolazila do daha. Dragan i Valentina se poznaju godinama, ali je ljubav "planula" pre dva meseca.

- Sve je to bila Draganova zamisao koji je insistirao da na proslavu povedem i moje roditelje kao i njegove i moje kumove - izjavila je vidno uzbuđena buduća mlada koja nije ni sluti šta joj verenik sprema.

Osim budućih mladenaca proslavu su obeležili i članovi folklornog ansambla koji su izneli najveći teret oko organizacije počev od pripremanja i dekoracija sale preko posluživanja pa do pospremanja posle priredbe. Uprkos svim tim obavezama našli su i vremena da se uhvate u kolo, zaigraju sa ostalim gostima i pokažu svoje igračko umeće.

Prihod za nošnje

- Pošto osim članarina nemamo drugih izvora finansiranja sav prihod sa ove zabave iskoristićemo za novu koreografiju, kupovinu nošnji, ali i za naredna dva takmičenja, Saveznu i Evropsku folklorijadu - iskreno će predsednik Kola Miodrag Simić.

2024 © - Vesti online